Thomas De Gendt naar OPQS

Thomas De Gendt heeft een nieuwe ploeg gevonden, hij trekt voor een jaar naar Omega Pharma-Quick-Step. Dat is bevestigd aan de redactie van VTM NIEUWS. De Gendt heeft een minder goed seizoen achter de rug en kreeg eerder te horen dat hij geen toekomst heeft bij teammanager Daan Luijkx.

De vorige ploeg van De Gendt, Vacansoleil-DCM stopt eind dit jaar te bestaan. Teammanager Luijkx was van plan een nieuw team te starten, met onder andere Thomas De Gendt. Toch leek dat plots niet door te gaan en had De Gendt geen ploeg voor volgend jaar.

Omega Pharma-Quick-Step biedt nu een oplossing voor De Gendt. "We volgen Thomas al enkele jaren", legt teammanager Patrick Lefevere uit. "We kwamen al bijna enkele keren tot een akkoord, maar om verschillende redenen sprong het altijd af. Nu is het zover. Thomas is getalenteerd. Een atleet die een rit wint in Parijs-Nice, in de Ronde van Zwitserland, de koninginnenrit in de Giro en derde wordt in de eindstand, kan zijn talent niet zijn kwijtgespeeld in enkele maanden."

De Gendt is dan weer opgetogen met de overstap. "Sinds Tom Boonen het WK in 2005 won, heb ik er altijd van gedroomd van zo'n ploeg deel te kunnen uitmaken. OPQS is een van de topteams, erg professioneel in alle aspecten."

Over concrete doelen wil hij nog niet spreken, maar zijn eerste bekommernis is nu weer op het niveau van 2012 komen.