Anderlecht krijgt les in efficiëntie

Anderlecht heeft in eigen stadion met 0-3 verloren van het Griekse Olympiacos. Paars-wit telt na twee speeldagen 0 op 6 in de Champions League.

Coach John van den Brom gaf in zijn piepjonge basiself het vertrouwen aan middenvelder Youri Tielemans, die zo met 16 jaar en 4 maanden de jongste Belg ooit in de Champions League werd. Doelman Proto moest in extremis afhaken. Thomas Kaminski verving hem. Paars-wit moest na de nederlaag in Benfica vol aan de bank en begon ook uitstekend. Praet, Bruno en Nuytinck kregen binnen het openingskwartier alle drie een mooie kans om de score te openen, maar ze misten.

Penalty gemist

Aan de overzijde kende Kostas Mitroglou minder genade. De spits van Olympiacos profiteerde van onzuiver verdedigen om de bezoekers na zeventien minuten op een gevleide 0-1 te zetten.Anderlecht bleef na de achterstand goed voetballen, maar scoren lukte maar niet. Zelfs niet toen Mitrovic vanaf de stip mocht aanleggen.

Afgestraft

Na de pauze ging het festival der gemiste kansen verder. Mitrovic wrong oog in oog met Roberto opnieuw een open mogelijkheid de nek om. Net als in de eerste helft werden de Brusselaars vervolgens koud gepakt. Mitroglou maakte op de counter de 0-2 voor de Griekse bezoekers. Diezelfde Mitroglou scoorde in de 72e minuut met een heerlijke afstandsknal zelfs de 0-3. In de andere groepsmatch won PSG vlot van Benfica met 3-0 dankzij onder meer twee goals van Ibrahimovic. De Parijzenaars leiden in groep C met 6 op 6. Dan volgen Benfica en Olympiacos met 3 punten. Anderlecht is nog puntenloos.