Malisse: “Misschien stop ik deze week”

De Ethias Trophy in Bergen wordt mogelijk het allerlaatste toernooi van Xavier Malisse (ATP 122). De 33-jarige Kortrijkzaan wilde eerst afscheid nemen na de Australian Open van begin volgend jaar, maar het lijkt er steeds meer op dat hij zijn rackets sneller aan de haak zal hangen. Dat zegt hij in een interview met de RTBF.

"Ik denk niet dat ik naar Australië ga Misschien vraag ik een wildcard, maar je moet jezelf niet te veel illusies maken. Ik heb heel weinig kansen om er eentje te bemachtigen", klinkt het bij Malisse, die niet rechtstreeks geplaatst is voor de hoofdtabel van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Dat vindt midden januari 2014 plaats.

"We zijn nu in Bergen, in België, voor mij is het misschien een goede week om hier te stoppen. Al is dat nog niet helemaal zeker. Als ik niet naar Australië ga, wordt dit mijn laatste toernooi." "Na de US Open heb ik 2 à 3 weken niet getraind om te zien of de zin zou terugkomen. Maar al op de eerste training bleek dat ik helemaal geen zin meer had. Dat is een teken dat het einde nabij is en dat de batterij bijna leeg is", aldus Malisse.

Malisse schreef in zijn carrière drie ATP-toernooizeges in het enkelspel op zijn naam en speelt morgen in de eerste ronde in Bergen tegen de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP 94).