Janevski volgt Scifo op bij Bergen

De Belgische Macedoniër Cedomir Janevski volgt de ontslagen Enzo Scifo op bij rode lantaarn Bergen. De 52-jarige Janevski ondertekende in het Charles Tondreaustadion een contract tot het einde van het seizoen.

De 52-jarige Janevski was bondscoach van Macedonië, tegenstander van de Rode Duivels in kwalificatiegroep A voor deelname aan het WK 2014 in Brazilië. In België trainde hij onder meer Club Brugge in 2007, vlak daarna was hij bij AA Gent de assistent van de Noorse coach Trond Sollied.

Scifo werd maandag ontslagen door Bergen, de rode lantaarn in de Belgische eerste klasse. De voormalige Rode Duivel was er sinds februari vorig jaar aan de slag. Woensdag namen zijn assistenten Geert Brouckaert en Stéphane Demets in de Beker van België tegen Westerlo voorlopig over. Met weinig succes, want Bergen werd uitgeschakeld.

Morgen neemt Bergen het in de Jupiler Pro League op tegen Club Brugge. De Henegouwers konden dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd winnen en staan met twee punten op de laatste plaats.