AA Gent verkoopt zitjes Ottenstadion

Voetbalclub AA Gent verkoopt vanmiddag duizend zitjes van het te slopen Ottenstadion aan supporters. De Gentse schepenen Resul Tapmaz en Tom Balthazar namen alvast de zitjes van clubvoorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie in ontvangst, die zitjes gaan naar de erfgoedcollectie van de Stad Gent.

Begin deze maand startte een sloopaannemer met de voorbereidende werken voor de afbraak van het Jules Ottenstadion. Volgende maand gaat de eerste tribune tegen de vlakte. AA Gent-supporters kunnen vanmiddag één van de duizend zitjes aanschaffen. "De zitjes die te koop worden aangeboden, zijn plastieken stoeltjes zonder rugleuning, afkomstig uit de voormalige jeugdvakken van tribune 3 en gemonteerd op een lichte metalen beugel", verduidelijkt Nele Vanhooren van het Stadsontwikkelingsbedrijf Gent. Kopers kunnen een vrije bijdrage leveren, met een minimumbedrag van vijf euro. De opbrengst wordt gelijk verdeeld onder de maatschappelijke projecten van vzw Voetbal in de Stad en Buffalo Indians, de sfeergroep van de Supportersfederatie KAA Gent.

Wie een stoeltje uit de spionkop wil, is eraan voor de moeite. Het blijkt te moeilijk om de stoeltjes afzonderlijk en zonder zware technische ingrepen te ontmantelen.