Anderlecht maat te klein voor Benfica

Anderlecht heeft de eerste groepswedstrijd in de Champions League met 2-0 verloren van Benfica. Djuricic en Luisao scoorden voor de Portugezen.

De Belgische landskampioen kwam in het Estadio da Luz al na vier minuten op achterstand. Filip Djuricic profiteerde van een foutje van Silvio Proto, die een schot onvoldoende wegwerkte. De Servische middenvelder werkte in de rebound af. De toon voor de eerste helft bleek meteen gezet. Paars-wit bleek niet opgewassen tegen de Portugese gastheer. Vooral op het middenveld, waar De Zeeuw de voorkeur had gekregen op Acheampong, kreeg Anderlecht geen voet aan de grond. Na een half uur mocht Proto zich opnieuw omdraaien. Anderlecht werkte de bal na een hoekschop niet goed weg en Luisao, de ervaren kapitein van de thuisploeg, mocht van dichtbij de 2-0 binnentrappen.

Beter na rust

Anderlecht-coach Van den Brom greep tijdens de rust in en wisselde de bleke De Zeeuw voor Acheampong. De Ghanese winger bracht meer schwung in het spel van Anderlecht, dat beter ging voetballen en eindelijk ook kansen creëerde. Toch bleef echt doelgevaar uit en kwam het koningskoppel Suarez-Mitrovic amper in stelling. Benfica controleerde. In de slotminuten werd nog een doelpunt van Kouyaté wegens buitenspel afgekeurd.

PSG wint

In de andere groepswedstrijd haalde de Franse kampioen PSG het met 1-4 van het Griekse Olympiacos dankzij onder meer twee treffers van Thiago Motta.