"Controleur deed werk niet goed"

Chris Horner, de 41-jarige winnaar van de Vuelta, heeft deze ochtend een dopingcontrole gemist. Controleurs van het Spaans antidopingagentschap trokken maandagmorgen op vraag van hun Amerikaanse collega's van USADA naar het hotel van Horner in Madrid om er de renner een onaangekondigde dopingtest te laten afleggen. Volgens AS en Marca konden ze de 41-jarige Amerikaan echter niet vinden.
"Whereabouts aangepast
RadioShack-Leopard zegt in een reactie aan VTM NIEUWS dat Horner in het hotel van zijn vrouw wou overnachten. Hij heeft volgens hen tijdig zijn whereabouts aangepast: “Nog voor de rit van zondag had Chris zijn whereabouts aangepast. De controleur heeft dus zijn werk niet goed gedaan”, zegt Tim Vanderjeugd van RadioShack-Leopard.
Vanochtend zat Horner volgens zijn ploeg al op het vliegtuig naar de VS toen de controleurs wilden langskomen. “Hij is daar iedere ochtend tussen zes en zeven uur beschikbaar voor alle controleurs”, aldus Vanderjeugd.
Volgens de antidopingreglementering staan drie zogenaamde 'no-shows' in een periode van achttien maanden gelijk aan een positieve plas.
Oudste winnaar
Chris Horner kroonde zich zondag tot winnaar van de Ronde van Spanje. De Amerikaan is met zijn bijna 42 lentes met voorsprong de oudste laureaat ooit van een grote ronde. Tot voor deze Vuelta haalde Horner nooit de top vijf van Vuelta, Tour of Giro. Sceptici stellen zich dan ook vragen bij zijn zege.