Volleyballvrouwen naar halve finale

De Yellow Tigers, de nationale vrouwenvolleyballploeg, hebben zich geplaatst voor de halve finale van het EK. In de kwartfinale versloegen ze Frankrijk. Na een ongelooflijk spannende wedstrijd wonnen ze met 3-2 (22-25, 25-23, 21-25, 25-20 en 15-9).

In de eerste set moesten de Belgische vrouwen van begin af aan achtervolgen. Uiteindelijk kwamen ze wel nog gelijk op 16-16 en 22-22, maar drie punten op rij waren daarna genoeg voor de Fransen om de eerste set te pakken (22-25)

Een zelfde scenario in de tweede set. De Franse dames liepen uit tot 10-16. Maar dan staken de Belgische volleyballsters een tandje bij. Na een knappe remonte maakte Van Hecke het beslissende punt (25-23).

In set drie liepen de Fransen opnieuw uit dankzij hun sterk blok. Nu konden de Yellow Tigers niet meer terugslaan en ging de setwinst redelijk eenvoudig naar Frankrijk (21-25).

Rug tegen muur

Set vier moest dus gewonnen worden. Met de rug tegen de muur zagen we opnieuw het sterke België van in de groepsfase. Frankrijk kon nooit echt aanspraak maken op setwinst en dankzij 25-20 setwinst, moest de tiebraek alles beslissen.

Daarin ging België door op hun elan uit de vorige set. Ze grepen de Fransçaises meteen bij de keel. Die vochten nog even terug tot 10-9, maar dankzij zes punten op rij, was de halve finale binnen voor onze landgenotes.

Duitsland 

In de halve finales nemen ze het donderdag in Berlijn op tegen gastland Duitsland. Die versloegen Kroatië met 3-0. In de andere halve finale staat Rusland, dat Turkije met 3-0 uit het toernooi knikkerde, tegenover de winnaar van de wedstrijd tussen Servië en Italië.