Serena Williams pakt vijfde US Open

Serena Williams heeft voor de vijfde keer in haar carrière het US Open bij de vrouwen gewonnen, dat is het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De titelverdedigster haalde het in de finale op Flushing Meadows in New York in drie sets van de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 2): 7-5, 6-7 (6/8) en 6-1 na 2 uur en 44 minuten.

De finale was een heruitgave van de finale van vorig jaar. Ook toen won Williams in drie sets. Azarenka bood in de openingsset stevig weerwerk. De Wit-Russische, winnares van de jongste twee edities van het Australian Open en op jacht naar een eerste eindzege in New York, kwam zelfs met 4-5 aan de leiding. Williams vocht echter terug en haalde het met 7-5.

In set twee ging de bijna 32-jarige Amerikaanse door op haar elan. Het leverde haar een snelle break op, maar deze keer was het Azarenka die in het slot nog knap terugvocht en een tiebreak uit de brand sleepte. Daarin trok de Wit-Russische aan het langste eind: 6-7 (6/8).

In de daaropvolgende derde set pakt Williams opnieuw een snelle voorsprong, maar deze keer gaf ze die niet meer uit handen waarna ze op 6-1 setwinst afstevende om zo voor de vijfde keer de US Open te winnen.