Rode Duivels winnen in Schotland met 0-2

De Rode Duivels staan weer een stap dichter bij het WK in Brazilië. Ze wonnen met 0-2 op bezoek bij Schotland. In de 39e minuut scoorde Steven Defour na een voorzet van Kevin De Bruyne. In de 89e minuut zorgde invaller Kevin Mirallas voor de 0-2-op het bord.

Schotland zette in een nat Hampden Park een stevige organisatie neer, maar aanvallend kwamen ze er amper uit. Een gevaarlijk afstandsschot van kapitein Scott Brown was zowat hun enige wapenfeit voor de rust.

Omdat Kroatië niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij de buren uit Servië, hebben de Rode Duivels met nog slechts twee wedstrijden voor de boeg een riante voorsprong van vijf punten op de Kroaten. België staat na acht speeldagen dan ook aan de leiding met 22 punten, Kroatië is tweede met 17 punten.

Op 11 oktober trekken de Rode Duivels op 11 oktober naar het Maksimirstadion in de Kroatische hoofdstad Zagreb. De Rode Duivels hebben daar genoeg aan een gelijkspel om mathematisch zeker te zijn van kwalificatie voor het WK. Vier dagen later (15 oktober) sluiten ze de WK-kwalificaties af met de thuiswedstrijd tegen Wales.