Snelle Bolt wint 100m op Memorial

Usain Bolt heeft zoals verwacht de 100 meter gewonnen op de 37e editie van de Memorial Van Damme. De Jamaicaan zette met 9.80 een zeer mooie tijd neer, goed voor zijn tweede snelste chrono van het seizoen. Enkel in Moskou had drievoudig wereldkampioen Bolt sneller gelopen (9.77).

Bolt kwam zoals vaak wat traag in gang, maar uiteindelijk haalde hij het vrij makkelijk. De tweede plaats was voor de Amerikaan Michael Rodgers (9.90), de Jamaicaan Nesta Carter werd derde in 9.94, de Amerikaanse vicewereldkampioen Justin Gatlin vierde (9.94) en de Jamaicaan Kemar Bailey-Cole vijfde (9.98). Er bleven dus maar liefst vijf atleten onder de tien seconden.

"Ik ben heel blij met deze zege", reageerde 'Lightning Bolt' meteen na afloop. "Het is mijn laatste wedstrijd van het seizoen en dan loop ik meestal goed. Ik hou ook echt van Brussel en kom hier graag, de sfeer is geweldig", aldus Bolt, die later op de avond nog plaatjes gaat draaien op de afsluitende Jamaican Party.

Eerder op de avond werd ook de 200m gewonnen door een Jamaicaan. Daar haalde vicewereldkampioen Warren Weir (19.87) het voor zijn landgenoot Nickel Ashmeade (19.93) en de Amerikaan Walter Dix (20.12).