Belgische ploegen succesvol in Europa

De drie Belgische ploegen die vanavond actief waren in de voorrondes van de Europa League stoten door naar de groepsfase. Racing Genk zette thuis Hafnarfjördur opzij met 5-2, Standard won makkelijk van Minsk en Zulte Waregem  ging winnen op het veld van Apoel Nicosia.

Vooral voor Zulte Waregem lag er nog werk op de plank, na de 1-1 uit de heenwedstrijd. In Cyprus werd het een ware thriller. De Belgische vicekampioen kwam na een kwartier op voorsprong, maar zag Nicosia net voor het uur gelijk maken. Uiteindelijk kon Jens Naessens er in de negentigste minuut 1-2 van maken en zo de poorten naar de groepsfase van de Europa League openbeuken.

Racing Genk begon met een marge aan de terugwedstrijd tegen Hafnarfjördur. In IJsland werd het 0-2. Toch werd het nog even warm voor de Limburgers, want net na de rust stond Genk 1-2 in het krijt. Die onverwachte voorsprong was genoeg om de concentratie te herstellen: in tien minuten tijd scoorden ze drie keer. Uiteindelijk werd het zelfs nog 5-2, na twee goals van Camus.

Standard kende geen problemen meer met Minsk. Al na zeven minuten stonden de Rouches 2-0 voor. Een snelle tegengoal van de Wit-Russen mocht niet meer baten, want nog voor de rust werd het 3-1, meteen ook de eindstand.