Red Lions halen finale EK Hockey

De Belgische hockeymannen staan voor het eerst in de finale van een groot tornooi. In de halve finale van het EK klopten ze Engeland met 3-0. De Belgen domineerden de volledige wedstrijd en gaven de Engelsen geen kans. Zondag staan ze tegen Duitsland in de finale.

Van bij de start hadden de Belgen de bovenhand. Toch liet een doelpunt even op zich wachten. Na 25 minuten kon Van Aubel zich doorzetten op rechts. Hij zette hard voor, Briels werkte knap af.

In de tweede helft werd het 2-0 na een knappe solo van Gougnard. Die bediende Truyens, de kapitein van de Red Lions verdubbelde de score. Nog geen tien minuten later dikte Van Aubel de score aan tot 3-0, match gespeeld.

De Engelsen konden geen vuist meer maken en de Belgen controleerden goed. De match leek gelopen, maar luttele seconden voor het einde vond de scheidsrechter het nodig nog een strafcorner weg te geven aan Engeland. Die werd gemist, maar een nieuwe fout zorgde voor nog een strafcorner. Toen ook die over ging, floot de scheidsrechter af.

Zondag moeten de Belgen het opnemen tegen Duitsland, die het met 5-3 haalden van Nederland. In de groepsfase stonden de Red Lions al eens tegen de Duitsers, toen haalden de Belgen het met 1-2.