Marc Coucke nieuwe voorzitter KVO

Marc Coucke wordt de nieuwe hoofdaandeelhouder en tevens voorzitter van KV Oostende. Hij heeft 60% van de aandelen in handen. Yves Lejaeghere (30%) blijft operationeel manager. Het budget van de club wordt, mede door de inbreng van Coucke, verhoogd van 4 naar 5 miljoen euro.

Bouwgroep Versluys, de hoofdsponsor, ging mee in het verhaal van Coucke en is nu in het bezit van vijf procent van de aandelen. Nog vijf procent is voorzien voor een mogelijke supporterscoöperatie of andere partijen. "Wat ik de voorbije weken zag, was het laatste duwtje dat me over de brug deed komen. Ik zie dat we iets tekortkomen, maar kleine verschillen kunnen grote gevolgen hebben", argumenteert Coucke, die eerder had aangegeven door tijdgebrek geen interesse te hebben in de functie.

Maar gezien de minder sterke aanwezigheid in het wielrennen en het feit dat hij niet langer in de Raad van Bestuur zit van zonne-energiebedrijf Enfinity van Patrick Decuyper, heeft Coucke nu toch de tijd voor een nieuw engagement. Tevens bevestigde hij dat het budget van KVO opgetrokken wordt van vier naar vijf miljoen euro.

Verder wil hij drie à vier nieuwe versterkingen binnenhalen. "Onze ambitie is een stabiele Play-Off II-ploeg worden", besloot hij. Coucke doet meteen een oproep aan alle spelers die deel willen uitmaken van KVO en kunnen zorgen voor een onmiddellijke meerwaarde binnen de kustploeg.

KVO staat momenteel laatste in de Jupiler Pro League met 1 op 12.