Red Panthers in halve finale

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg Red Panthers hebben zich geplaatst voor de halve finale op het EK hockey in Boom.

De Red Panthers namen het in groep A op tegen Ierland, en konden de zege binnenhalen met 0 – 3. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de vrouwen zich plaatsten voor de halve finales van een EK.

De Red Panthers hadden na de 5-1 zege tegen Wit-Rusland en de 0-2 nederlaag tegen vicewereld- en olympisch kampioen Nederland genoeg aan een gelijkspel om door te stoten en trokken dan ook niet van in het begin alle aanvalsregisters open.

De eerste helft was vrij gesloten, waarin België het laken steeds meer naar zich toe trok. Na 23 minuten brak Anouk Raes na de tweede strafcorner voor de Panthers de ban: 0-1. Na de kampwissel kwamen de Red Panthers eerst nog goed weg na een gemiste strafbal van Lisa Jacob, maar even later nam Anne-Sophie De Scheemaekere alle twijfels weg (0-2). In de slotfase maakte Erica Coppey er 0-3 van.

De Red Panthers eindigen zo met zes punten op de tweede plaats in de groep. Enkel een zware nederlaag van Nederland in de slotwedstrijd tegen Wit-Rusland kan hen nog de groepswinst bezorgen, maar dat lijkt er niet meteen in te zitten.

In de halve finales nemen ze het donderdag op tegen vice-Europees kampioen Duitsland.