Man United biedt 19 milj voor Fellaini

Manchester United heeft een officieel bod uitgebracht op Rode Duivel en Evertonspeler Marouane Fellaini. De Engelse landskampioen heeft 16 miljoen pond (bijna 19 miljoen euro) veil voor de boomlange Fellaini, maar het clubbestuur van Everton liet al weten dat dat onvoldoende is. Man U wil Fellaini liefst samen met zijn ploegmaat Lleighton Baines overkopen. Samen zijn ze volgens United ruim 38 miljoen euro waard, maar Everton wil dus meer.

"Everton kan bevestigen dat het een bod van Manchester United gekregen heeft op twee spelers. Dat bod werd meteen van de hand gewezen als bespottelijk en beledigend", meldt Everton op de clubwebsite. "De club maakte deze details niet openbaar omdat het de voorbereiding van coach Roberto Martinez voor de openingswedstrijd in de Premier League niet in het gedrang wilde brengen", klinkt het. Everton speelde zaterdag 2-2 gelijk tegen Norwich.

De 25-jarige Rode Duivel speelt sinds de zomer van 2008 voor Everton en had een opstapclausule van zo'n 23 miljoen pond in zijn contract staan, maar die verliep eind juli. Hij wordt al langer in verband gebracht met Manchester United. Verwacht wordt dat hij voor het sluiten van de transfermarkt alsnog herenigd wordt met zijn voormalige coach David Moyes.