Hockeyvrouwen onderuit tegen NL

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg heeft haar tweede wedstrijd in groep A op het EK hockey in Boom met 0-2 verloren van vicewereld- en olympisch kampioen Nederland (IHF 1). In de stand staat Nederland met het maximum (6) van de punten aan de leiding, gevolgd door België (3) en Ierland (3). Wit-Rusland is puntenloos laatste.

Nederland domineerde in de beginfase en na amper tien minuten moest doelvrouw Aisling D'Hooghe zich al gewonnen geven op een poging van Carlien Dirkse van den Heuvel (0-1). De Belgen waren nog niet bekomen van de vroege opdoffer toen Roos Drost er een minuut later al 0-2 van maakte. De Red Panthers kwamen vervolgens beter in de wedstrijd, maar scoren lukte niet tegen de goed georganiseerde noorderburen.

België opende zaterdag het toernooi met een erg vlotte 5-1 zege tegen Wit-Rusland. Maar ook Nederland schoot stevig uit de startblokken en verpulverde even later Ierland (IHF 15) met 6-0. Eerder op zondag haalde Ierland het met 3-2 van Wit-Rusland. Dinsdag volgt de beslissing in de groep.