Boussoufa naar Lokomotiv Moskou

De Marokkaan Mbark Boussoufa ruilt Anzhi Makhachkala voor Lokomotiv Moskou. Dat maakte Lokomotiv bekend op de clubwebsite. Met de overgang van de ex-speler van AA Gent en Anderlecht zou naar verluidt 15 miljoen euro gemoeid zijn. Boussoufa ondertekende een driejarig contract bij de club van de Russische spoorwegen en zal er met rugnummer 11 spelen.

Boussoufa speelde sinds maart 2011 bij Anzhi, dat hem voor ruim 8 miljoen euro wegplukte bij Anderlecht. Bij de Brusselaars was de aanvallende middenvelder een van de smaakmakers. Hij won twee keer de Gouden Schoen (2006 en 2011) en werd drie keer verkozen tot Profvoetballer van het Jaar (2006, 2009, 2010). Voordien speelde hij bij AA Gent en bij de jeugd van Chelsea en Ajax.

Twee weken geleden raakte bekend dat Anzhi een radicale koerswijziging zou doorvoeren en dat het enkele dure sterspelers zou moeten laten gaan. Daar is Boussoufa er dus één van. Volgens Konstantin Remchukov, voorzitter van de bestuursraad, gaat het budget met meer dan de helft omlaag naar 50 à 70 miljoen dollar per jaar. Gisteren vertrokken ook al de Russische internationals Igor Denisov, Yuri Zhirkov en Aleksandr Kokorin naar Dynamo Moskou. Het is nog niet duidelijk of Joao Carlos (ex-Lokeren en -Genk) en Mehdi Carcela (ex-Standard) wel bij Anzhi kunnen blijven.