Boskamp: "Dat heb ik niet gezegd"

Johan Boskamp, de Nederlandse ex-trainer en voetbalspeler, heeft op zijn beurt discriminerende uitspraken gedaan over homo’s in het voetbal. Dat schrijft het Nederlandse weekblad Nieuwe Revu. “Ik heb nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond.”

Johan Boskamp ontkent aan VTM NIEUWS dat hij dat gezegd heeft. "Ik ben me van geen kwaad bewust. Het schijnt dat ik gezegd heb dat ze naar de dokter moeten. Nou, dat heb ik niet gezegd. Ik heb wel gezegd dat ik in die veertig jaar of zelfs langer dat ik het voetbal zit, en waar ik gevoetbald heb, dat ik geen homo ben tegengekomen. Of ik ben stekeblind want ik heb hem niet gezien."

Eerder deed René Van der Gijp, collega-analist en een vriend van Boskamp, ook al homofobe uitspraken, in het Nederlandse voetbalprogramma ‘Voetbal International’. “Voetbal is bij uitstek een sport waar weinig homo's voorkomen", zei Van der Gijp toen. “Misschien één of twee, maar voetbal is geen sport voor homo's."

Van der Gijp kreeg de afgelopen dagen bakken kritiek over zich heen, maar Boskamp zegt in Nieuwe Revu dat hij niks verkeerds gezegd heeft. “Wat een flauwekul allemaal. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet?''