Club raakt niet voorbij Zulte: 1-1

Club Brugge is op eigen veld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Timmy Simons trapte in de 18e minuut een strafschop binnen, Jens Naessens maakte in de 77e minuut van dichtbij de gelijkmaker.

Het is de thuisploeg die het beste aan de wedstrijd begint. Al na vijf minuten duikt Lestienne alleen op voor doelman Bossut, maar de aanvaller besluit in het zijnet. Club houdt de druk hoog en na goed een kwartier spelen haalt De Fauw Engels neer in het strafschopgebied. Aanvoerder Timmy Simons stuurt de doelman van Zulte Waregem naar de verkeerde hoek: 1-0.

De bezoekers blijven niet bij de pakken zitten en maken meteen daarna bijna gelijk. Naessens trapt een vrije trap van Hazard tegen de lat. Op het half uur mist De Sutter de kans op de 2-0. Hij stift de bal over Bossut, maar de bal gaat naast.

Kort voor het einde van de eerste helft begaat Mechele een penaltyfout op Leye, maar de scheidsrechter fluit niet. 1-0 is de ruststand.

Zulte Waregem komt het beste uit de kleedkamers. In enkele minuten tijd krijgen de bezoekers vier hoekschoppen, zonder resultaat. Even later is het wel bijna raak bij een vrije trap, maar De Sutter redt op de doellijn.

Beide ploegen krijgen een paar kleine kansen, maar het is wachten tot minuut 77 voor een doelpunt. Berrier tikt de bal over de Club-defensie, Leye verlengt en Jens Naessens duwt de 1-1 in doel. Twee minuten later is er opnieuw een te betwisten strafschopfase: Engels gaat neer in de 16 meter maar opnieuw fluit de scheidsrechter niet.

Club Brugge krijgt nog een reuzekans. Lestienne komt alleen voor doel maar trapt tegen de paal. 1-1 is ook de eindstand, Club Brugge en Zulte Waregem verdelen dus de punten.