Decuyper neemt ontslag bij Essevee

Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper van Zulte Waregem heeft vandaag zijn ontslag aangeboden bij de raad van bestuur. De raad van bestuur heeft het ontslag aanvaard, maar ‘betreurt dat er van buitenaf een negatief klimaat gecreëerd werd dat de club ernstige schade toebrengt’.

‘De positieve realisaties van Patrick Decuyper, zoals de nieuwe sfeertribune, grote toename van het aantal supporters, het ontwikkelen van een jeugdvisie en boven alles het behalen van de vice-kampioenstitel worden spijtig genoeg volledig overschaduwd door eenzijdige berichtgeving.’, klinkt het in een persbericht.

De raad van bestuur van Zulte Waregem heeft beslist dat Willy Naessens de functie van ceo ad interim overneemt en dat Carl Ballière op zijn beurt voorzitter ad interim wordt. De club zal geleid worden door de raad van bestuur, samen met het managementteam. De lopende dossiers zullen gedurende de volgende weken door Patrick Decuyper worden overdragen aan Willy Naessens.

Decuyper was sinds 2011 gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem. De voorbije maanden kwam hij enkele keren onder vuur te liggen. Er was de soap over het stamnummer en een mogelijke verhuis naar Antwerpen, fusieplannen met andere West-Vlaamse clubs en meest recent kreeg hij kritiek omdat hij te veel toegevingen had gedaan om Thorgan Hazard, die onder meer de aanvoerdersband zou overnemen, te kunnen blijven huren van Chelsea.