CNN brengt verhaal van Kompany

Vincent Kompany gooit al jaren hoge ogen in de voetbalwereld. De topverdediger van de Rode Duivels en Manchester City is nu ook op wereldvlak naam aan het maken. Dat is ook nieuwszender CNN niet ontgaan: ze haalden hem voor de camera om zijn verhaal te doen.

Kompany vertelt aan CNN dat hij geraakt is waar hij nu staat door zijn opvoeding: “Jarenlang heb ik sport met studie gecombineerd. Mijn eerste prioriteit was het afwerken van mijn studies. Ik zal nooit vergeten hoe ik topwedstrijden speelde voor miljoenen kijkers, en ’s anderendaags gewoon om 8 uur tussen mijn klasgenoten op de schoolbanken zat. Het zorgde voor het juiste evenwicht. Ik zal mijn ouders altijd dankbaar zijn dat ze mij in die richting hebben geduwd. Zij hebben mij nooit gezegd: 'Jij bent een fantastische voetballer. Je bent er nu en focus alleen op het voetbal'. Ze hebben altijd benadrukt dat ik nog andere bezigheden moest hebben. Die raad neem ik nu nog steeds ter harte.”

Een belangrijk aspect daarin is het feit dat zijn familie uit het toenmalige Zaïre naar België verhuisde. Geen evidente situatie: “"We hadden soms financiële moeilijkheden zoals elk doorsneegezin zou hebben. De grootste les is voor mij echter geweest dat er zo gehamerd werd op opvoeding, de kracht om je eigen ding te doen. Het besef dat we het zouden redden ook al zaten we krap bij kas.”

Lees het volledige artikel op de site van CNN.