Flipkens verslaat Venus Williams

Kirsten Flipkens heeft zich met een knappe zege tegen Venus Williams geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi van Toronto. Flipkens haalde het in drie sets van de ex-nummer één van de wereld, met 0-6, 6-4, 6-2. “Natuurlijk ben ik blij met de overwinning”, zei Flipkens in een bericht op Twitter. “Dit betekent veel voor me. Hopelijk houdt mijn knie het”.

Het Belgische nummer één begon aarzelend aan haar partij tegen Williams en keek na 25 minuten al tegen 0-6 setverlies aan. Flipkens herpakte zich echter in de tweede set en won die met 6-4. In de slotset ging onze landgenote door op haar elan. Ze stoomde in geen tijd door naar een 5-0 voorsprong, zag Williams nog terugkomen tot 5-2 maar maakte het daarna af op haar eerste matchbal.

Het was de eerste officiële wedstrijd voor Flipkens sinds ze de halve finales van Wimbledon bereikte. Sindsdien kampte ze met een blessure aan de knie. In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen de Nederlandse Kiki Bertens, het nummer 67 van de wereld.