Simons toch 1 speeldag geschorst

Timmy Simons, de aanvoerder van Club Brugge, wordt dan toch geschorst voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Charleroi. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep beslist. Simons krijgt één speeldag schorsing en een boete van 300 euro. Hij mist zo de wedstrijd van zondag tegen KV Oostende.

Simons maakte tijdens de wedstrijd tegen Charleroi een fout op Ederson en kreeg daarvoor een rode kaart. Het bondsparket had maandag gevraagd om hem twee wedstrijden te schorsen, omdat Simons “de fysieke integriteit van Ederson in gevaar had gebracht”. De geschillencommissie oordeelde in beroep dan weer dat Simons niet de intentie had om Ederson te blesseren. De commissie hield ook rekening met het voorbeeldige gedrag van Simons in het verleden. Hij kreeg daarom slechts een voorwaardelijke schorsing van een speeldag opgelegd.

Maar het bondsparket wilde een zwaardere straf en trok naar de Geschillencommissie Hoger Beroep. Die heeft nu een einde gemaakt aan de soap door Simons één speeldag effectief te schorsen.