Club verliest, Standard wint wel

In de derde voorronde van de Europa League heeft Club Brugge met 1-0 verloren van het Poolse Slask Wroclaw. Sebino Plaku scoorde het enige doelpunt van de partij in de 64e minuut.

Club Brugge moest het in Wroclaw zonder Maxime Lestienne stellen, die net voor de wedstrijd met een hamstringblessure uitgevallen was. De jonge Birger Verstaete nam zijn plaats in. Wroclaw toonde zich de gevaarlijkste ploeg. Club Brugge mocht blij zijn met de 0-0 ruststand en moest daar vooral doelman Matthew Ryan voor bedanken. In de tweede periode kreeg ook Club kansen. Refaelov trof de paal en De Sutter vond doelman Gikiwiecz op zijn weg. Aan de overkant toonde Plaku zich wel trefzeker. De Albanese spits verschalkte Ryan met een fraai opwippertje.

Standard wint wel

Standard kon zijn wedstrijd wel winnen. Het won met 1-2 bij het Griekse Xanthi, een uitstekende uitgangspositie. Trainer Guy Luzon had er alle vertrouwen in en bracht een veredeld B-elftal aan de aftrap. Bij de rust stond het 1-1 gelijk. Geoffrey Mujangi Bia bracht Standard in de 18e minuut op voorsprong. Serge Dié scoorde in de 36e minuut voor de Grieken. Vijf minuten na de pauze kon de Braziliaan Marcelinho alleen op Eiji Kawashima af. Met een prima reflex redde de Japanse doelman de meubelen voor Standard. Drie minuten later miste Mujangi Bia van op de penaltystip de kans om Standard opnieuw op voorsprong te brengen. Na 66 minuten moest Xanthi met tien voort, na een tweede gele kaart voor Manolis Bertos. Een kwartier voor tijd buitte Laurent Ciman de numerieke meerderheid uit door de 1-2 eindstand binnen te koppen.

De terugwedstrijden worden volgende week donderdag gespeeld.