Vlaamse renster zwaargewond

De Vlaamse profwielrenster Daisy Depoorter (CyclelivePlus-Zannatta) is woensdag in Duitsland zwaargewond geraakt. Tijdens een trainingsrit werd ze frontaal aangereden door een vrachtwagen. De 20-jarige Depoorter nam in Duitsland deel aan de Ronde van Thüringen.

In die Ronde was ze Depoorter al eerder betrokken bij een valpartij. Ze kwam toen buiten de officiële tijdslimiet over de streep en werd daardoor uit de wedstrijd gezet. Gisteren maakte ze een trainingstocht in Krölpa, enkele uren voor de start van de koers. Depoorter wilde op een kruispunt links afslaan zonder te stoppen en is toen frontaal op een vrachtwagen gereden. Ze is met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Jena. Ze heeft er de hele nacht op Intensieve Zorgen doorgebracht, maar is wel bij bewustzijn. Bij het ongeval liep ze twee gebroken schouders op, ook haar bekken is op twee plaatsen gebroken en er zijn een aantal wervels geraakt. De dokters onderzoeken nu of Depoorter geopereerd moet worden.

Haar ploeg CyclelivePlus-Zannatta is nog in Duitsland. Het is nog niet duidelijk wanneer Depoorter naar België kan gerepatrieerd worden.

Voormalig wielrenner Robbie McEwen heeft Depoorter op Twitter alvast veel beterschap gewenst.

 

 

 

Foto: copyright Ilse VDB