‘OPQS’ verdiende al meest in Tour

Omega Pharma-Quick.Step heeft tot nog toe het meest verdiend in de Ronde van Frankrijk. De Belgische wielerploeg haalde al 82.740 euro aan prijzengeld binnen. De ploeg heeft dat bedrag voornamelijk verzameld dankzij zijn vier ritzeges (tweemaal de Brit Mark Cavendish, eenmaal de Duitser Tony Martin en de Italiaan Matteo Trentin).

Ook de Pool Michal Kwiatkowski deed zijn duit in het zakje door enkele dagen in de witte trui rond te rijden. De wielerformatie van Patrick Lefevere telt bijna dubbel zoveel prijzengeld als de tweede in de stand, het Cannondale van groenetruidrager Peter Sagan. De ploeg van de Slovaak verwierf al 41.440 euro.

Team Sky, dat met de Brit Christopher Froome twee ritten won en de gele trui in bezit heeft, staat derde met 40.950 euro. Mocht Froome zondag in Parijs als eindwinnaar aankomen, dan wint de Britse ploeg zo goed als zeker het geldklassement. De eindwinnaar krijgt namelijk 450.000 euro.

Lotto-Belisol, de tweede Belgische wielerploeg die in de Tour actief is, staat op de achtste plaats met 24.630 euro. Het won een etappe met de Duitser André Greipel. Alle 22 deelnemende ploegen hebben al aan de Tour verdiend. Onderaan de lijst staan de Franse teams FDJ.fr en Cofidis, met respectievelijk 4.540 en 4.530 euro.