Froome: "Lance speelde vals, ik niet!"

“Ik vind het jammer dat we hier een dag na de mooiste zege uit mijn carrière over doping praten”. Dat zei geletruidrager Chris Froome op een persconferentie op de tweede rustdag in de Tour.

Het zit Froome hoog dat hij zich constant moet verantwoorden, na zijn indrukwekkende zege op de Mont Ventoux. “Ik heb extreem hard gewerkt om dit resultaat te bereiken. Al mijn uitslagen zijn de vrucht van hard werken met een fantastisch team achter mij. Men mag zeggen wat men wil maar ik weet wat ik heb gedaan en ik ben er fier op”, zei Froome.

Na zijn zege op de Ventoux werd Froome gevraagd naar Lance Armstrong. Hij zei toen dat hij de vergelijking met de Amerikaan ‘als een compliment nam’. Dat leverde hem een paar opmerkingen op in de pers. Op de persconferentie vandaag verduidelijkte Froome: “Ik heb nooit gezegd dat ik de vergelijking met hem als een eer beschouw, zoals is geschreven. Ik heb gezegd dat ik het een compliment vind omdat hij grote wedstrijden heeft gewonnen. Maar Lance heeft vals gespeeld, ik niet. Voilà”.