De Bruyne en Lukaku in kern Chelsea

Chelsea-trainer José Mourinho heeft bevestigd dat Romelu Lukaku en Kevin de Bruyne dit seizoen deel uitmaken van de kern van The Blues. Na succesvolle uitleenbeurten aan respectievelijk West Bromwich en Werder Bremen acht de Portugese coach het moment rijp om de jongelingen definitief terug te halen.

"Het zijn goede spelers met een mooie marktwaarde, die we dit seizoen, na eerdere investeringen van de ploeg, gratis ter beschikking krijgen", aldus Mourinho op de website van Chelsea. "Gezien de ontwikkelingen die de spelers doormaakten tijdens hun uitleenbeurt, is dit het goede moment om hen terug te halen. Ze zijn nog jong en er is zeker nog ruimte voor verbetering. Over een vijftal jaar zullen ze nog beter zijn, maar ook op dit moment zijn ze meer dan goed genoeg en hebben ze hun plaats in deze ploeg."

"We starten het seizoen met een zeer jonge ploeg. De gemiddelde leeftijd bedraagt 26,3 jaar, en daarbij horen veertiger Mark Schwarzer, en dertigers John Terry, Frank Lampard en Petr Cech. Zonder die spelers zouden we misschien een -21-team zijn", aldus "The Special One". "We hebben een team dat zich moet ontwikkelen en dat hard zal moeten werken. Natuurlijk zijn er al verwachtingen, wij maken die zelf en het is dus niet nodig dat anderen dat voor ons doen. Wij zijn er ons wel van bewust dat het team nog zal moeten groeien en dat we pas binnen een vijftal jaar op ons best zullen zijn", besloot Mourinho.