53 jaar stadionverbod gevraagd voor hooligans

Het parket van Brugge vordert - alles opgeteld - 53 jaar stadionverbod voor zeventien voetbalhooligans, onder wie de zoon van Vital Borkelmans, de vroegere hulptrainer van de Rode Duivels. Volgens het parket waren de mannen betrokken bij een massale vechtpartij drie jaar geleden na de match van Club Brugge tegen Napels. Maar zelf ontkennen of minimaliseren ze de feiten. 

Op 26 november 2015 raakte een groep voetbalhooligans slaags met supporters van Napels in het centrum van Brugge. Een Italiaanse politieman in burger raakte zwaargewond en ook twee andere slachtoffers kregen klappen.

Vandaag staan zeventien hooligans terecht. Als leider van de bende duidt het parket Jelle Borkelmans aan, zoon van Vital Borkelmans, ex-hulptrainer van de Rode Duivels. Het openbaar ministerie vroeg voor zoon Borkelmans 250 uur werkstraf, vijf jaar stadionverbod en 1.800 euro boete. Zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge, vraagt de vrijspraak omdat hij er als laatste is bijgekomen en zich afzijdig heeft gehouden.

De rechtbank doet pas in januari een uitspraak.