Murray wint Wimbledon in 3 sets

Andy Murray heeft de mannenfinale van Wimbledon in drie sets gewonnen van de Serviër Novak Djokovic. Daarmee is Murray de eerste Brit sinds 1936 die het grastoernooi in het enkelspel wint. De eindstand was 4-6, 5-7, 4-6.

Voortgestuwd door een enthousiast publiek toonde de Schot zich op Centre Court in de eerste set de sterkste met 6-4. Ook in de tweede set moest 's werelds nummer een Djokovic met 7-5 het hoofd buigen, ondanks een 1-4 voorsprong voor de Serviër.

Murray, vorig jaar op Wimbledon verliezend finalist tegen de Zwitser Roger Federer, leek in de derde set de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. Hij ging meteen door de opslag van Djokovic. Maar die etaleerde zijn vechtersmentaliteit en brak tweemaal terug tot een 4-2 voorsprong.

Djokovic kon echter niet doorgaan op zijn elan. De Schotse publiekslieveling realiseerde twee tegenbreaks en kwam 5-4 voor. Op zijn eigen opslag kreeg hij drie toernooipunten, maar de zenuwen leken de Schot parten te spelen. Op het vierde kampioenschapspunt lukte het dan toch. Hij bracht met 6-4 in de derde set Groot-Brittannië in vervoering.