Sagan wint en steviger in groen

Peter Sagan (Cannondale) heeft eindelijk een zege te pakken in deze Ronde van Frankrijk. Na 205 kilometer was de Slovaak in het groen de snelste van een eerste peloton. De Duitser John Degenkolb werd tweede, de Italiaan Daniele Bennati derde. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Orica-GreenEdge) blijft leider. Hij heeft drie seconden voor op de Noor Edvald Boasson Hagen en vijf op zijn Australische ploegmaat Simon Gerrans.

Sagan, dit seizoen al goed voor veertien zeges, deed een gouden zaak in het puntenklassement. Zijn belangrijkste concurrenten, de Duitser André Greipel en de Brit Mark Cavendish, konden zich immers niet in de eerste groep handhaven. Onderweg pakte Sagan ook al de twintig punten in de supersprint. Zo heeft de Slovaak nu al 94 punten voor op Greipel en 105 op Cavendish.

Jan Bakelants, op Corsica winnaar van de tweede etappe, probeerde de sprint nog te ontlopen. Samen met de Fransman Cyril Gautier en de Spanjaard Juan José Oroz werd hij op twee kilometer van de finish gegrepen. Het leverde de voormalige geletruidrager wel de prijs van de strijdlust op.