FLIPKENS IN HALVE FINALE UITGESCHAKELD

Kirsten Flipkens is uitgeschakeld in Wimbledon. Ze verloor haar halve finale kansloos van de Franse Marion Bartoli met 6-1 en 6-2. Na iets meer dan een uur was de wedstrijd op Centre Court al voorbij. Bartoli (WTA 15) speelt zaterdag in de finale tegen de Duitse Sabine Lisicki (WTA 24) of de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 4).

In haar eerste halve finale op een grandslam leek Flipkens onder de indruk van de omstandigheden. Haar eerste opslag, op gras een van haar sterkste wapens, draaide niet en ook met haar forehand sloeg ze tal van missers. Bartoli, in 2007 al eens verliezend finaliste op Wimbledon, kwam meteen 2-0 voor en stoomde daarna in amper 27 minuten door naar 6-1 setwinst.

Ook in de tweede set haalde Flipkens niet het niveau waarmee ze eerder onder meer ex-winnares Petra Kvitova uitschakelde. Bartoli, energiek op en neer wippend tussen de punten, rook bloed en gaf Flipkens geen kans om in de match te komen. Dankzij twee breaks stond het al snel 3-0. Flipkens vroeg daarop een medische time-out om haar ingetapete rechterknie te laten verzorgen. Maar ook dat bracht geen soelaas. Bij 5-2 maakte Bartoli er een einde aan.

Zo eindigt het toernooi van Flipkens op een sisser. Toch mag ze terugblikken op een meer dan geslaagd parcours. Maandag stijgt ze op de nieuwe wereldranglijst naar plaats 14 of 15.