Van den Broeck stapt uit de Tour

Wielrenner Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) stapt uit de Ronde van Frankrijk door een knieblessure. Hij raakte gisteren gewond bij een valpartij tijdens de laatste meters van de vijfde etappe.

“Gisteren bleek meteen al dat er een serieuze zwelling en bloeduitstorting was, maar we bleven toch hopen dat hij kon starten”, zegt ploegdokter Jan Mathieu. De knie werd de hele avond en nacht behandeld met ijs en pijnstillers. “Maar vanochtend bleek er nog veel vocht in te zitten, dat wijst op een inwendig letsel. Jurgen heeft nog geprobeerd op de rollen te fietsen, maar dat lukte niet”, legt Mathieu uit. Van den Broeck zal in België voorts onderzocht worden.

Teammanager van Lotto-Belisol Marc Sergeant noemt de opgave van zijn kopman een ramp. “Voor ons is dit natuurlijk een drama. Jurgen werkte toe naar dit hoofddoel en voor de tweede keer in vier jaar moet hij door een val de strijd staken.” Van den Broeck eindigde in 2011 en 2012 vierde in de Ronde. In 2011 moest hij ook al opgeven na een val.

Op Twitter vertelde Van den Broeck aan zijn vriendin Joke Peeters dat zijn opgave de grootste teleurstelling uit zijn carrière is.