Malanda verbreekt contract bij Zulte

Junior Malanda verbreekt zijn contract bij Zulte Waregem. De sterke middenvelder heeft dat laten weten aan de club via een aangetekende brief. Waarschijnlijk zit de interesse van een aantal clubs uit de Premier League voor hem er voor iets tussen.

Dinsdag kwam de speler al niet meer opdagen op training bij Zulte. De club zelf was niet op de hoogte en betreurde de situatie, maar hoopte alsnog voort te kunnen werken met Malanda. Maar de speler zelf wil dat dus niet meer.

"Ik voel me verrast", reageert Francky Dury in de kranten. "Maandag hadden we een gesprek met Malanda en diens vader maar dat heeft dus niet veel opgeleverd. Ik voel me verloren want ik had een goed contact met de voetballer en heb veel energie in mijn bemiddelingspoging gestoken. Nu tasten we compleet in het duister”, klinkt Dury verslagen.

Malanda was afgelopen seizoen één van de revelaties op de Belgische velden. Hij ontpopte zicht tot sterkhouder bij Zulte en wekte zo interesse van zowel Belgische als buitenlandse clubs. Onder andere Club Brugge aasde tijdens de winter op de 18-jarige middenvelder. Uit het buitenland was er verregaande interesse van Fulham. Daar komt nu ook nog Everton bij.

Junior Malanda had nog tot 2015 een contract bij Zulte Waregem. Het is niet duidelijk of hij het contract nu gewoon verbreekt of daarvoor de wet van ’78 inroept.