Flipkens naar halve finale Wimbledon

Aan het sprookje van Kirsten Flipkens op Wimbledon lijkt maar geen einde te komen. Ze staat in de halve finale, na een stuntzege tegen Petra Kvitova. Flipkens haalde het in drie spannende sets: 4-6, 6-3 en 6-4.

 Kvitova is het nummer acht van de wereld en won twee jaar geleden nog Wimbledon. Maar Flipkens kon dit jaar al van haar winnen en startte dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd. De eerste spelletjes gaan gelijkopgaand, tot Flipkens in het vijfde spel haar opslag moet inleveren. Daarna regent het even breaks, tot Kvitova er 5-3 van maakt. Flipkens wint nog haar eigen opslagspel maar moet dan toch de eerste set aan de Tsjechische laten: 6-4.

In de tweede set zien we een veel agressievere Kirsten Flipkens. Bovendien roept Kvitova even de dokter op de baan, die haar een pilletje tegen de griep geeft. Flipkens laat zich niet van de wijs brengen en stormt naar setwinst: 6-3.

De derde en beslissende set is bloedstollend. Tot 4-4 winnen Flipkens en Kvitova elk hun eigen opslagspelletjes. Maar dan slaagt onze landgenote toe en gaat ze door de opslag van Kvitova. Flipkens kan het zelf uitserveren en maakt het af met een ace, zoals enkel de echte toppers dat kunnen. Kvitova staat genageld op het court.

Donderdag speelt Flipkens tegen de Française Bartoli om een plaats in de finale. Bartoli is het nummer vijftien van de wereld en schakelde in de halve finales de Amerikaanse Sloane Stephens uit. De andere halve finale op Wimbledon gaat tussen de Poolse Agnieszka Radwanska en de Duitse Lisicki.