Darcis loot Nadal op Wimbledon

Er is vandaag geloot voor Wimbledon, het derde Grand Slam tennistornooi van het jaar. Dat gaat maandag van start. De loting was onze mannelijke tennissers niet gunstig gezind.

Steve Darcis (ATP113) ontmoet niemand minder dan Rafaël Nadal (ATP5), die net voor de achtste keer Roland Garros heeft gewonnen. David Goffin (ATP85) staat tegenover de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP7), die in goede vorm is.

Xavier Malisse (ATP60), die in de halve finale van Rosmalen staat, neemt het op tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP58). Vorig jaar zorgde Malisse voor een stunt. Hij haalde het van Verdasco in een spannende vijfsetter en plaatste zich zo voor de achtste finales.

Olivier Rochus (ATP139) gaat de baan op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP23). Die is nog nooit verder geraakt dan de tweede ronde op Wimbledon.

Voor de vrouwen ziet het er beter uit. Yanina Wickmayer (WTA51) treft de Servische Vesna Dolonc (WTA97). Het wordt hun eerste ontmoeting op het WTA circuit. Kirsten Flipkens (WTA20) speelt haar eerste partij tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA90). In 2009 won Flipkens hun enige eerdere ontmoeting in Luxemburg.