Vanden Borre voor 2 jaar bij Anderlecht

Anthony Vanden Borre heeft een contract van twee jaar getekend bij Anderlecht. Vanden Borre was al sinds begin dit jaar weer speler bij de landskampioen, waar hij vooral in het B-elftal speelde. Nu krijgt hij dus een volwaardig contract voor twee seizoenen.

Voor zijn terugkeer bij Anderlecht zat de flankverdediger een tijdlang zonder club, nadat hij bij Racing Genk mocht vertrekken. Anderlecht viste hem op en gaf hem de kans zijn carrière weer op de rails te krijgen. In de competitie mocht hij op de dertigste speeldag twaalf minuten opdraven tegen AA Gent.

"Ik ben de club ontzettend erkentelijk voor het vertrouwen. RSC Anderlecht heeft mij de voorbije winter de kans gegeven om mijn loopbaan uit het slop te halen. Dat zal ik nooit vergeten. Ik ben terug thuis gekomen en zal er alles aan doen om RSCA te helpen zijn doelstellingen te halen", zei Vanden Borre in een eerste reactie. Bij Anderlecht zal hij de concurrentie moeten aangaan met Guillaume Gillet, na het vertrek van Wasilewski en Odoi de enige overgebleven rechtsachter.