Italië verslaat Mexico: 2-1

Italië heeft zijn eerste wedstrijd op de Confederations Cup met 2-1 gewonnen van Mexico. Andrea Pirlo en Mario Balotelli zorgden voor de Italiaanse doelpunten, Javier Hernandez scoorde voor Mexico.

Opvallend, de Italianen begonnen met zes spelers van Juventus, vier van AC Milaan en eentje van AS Roma in de basis. Op het half uur zorgde Andrea Pirlo, in zijn honderdste interland, voor de 0-1. Hij borstelde een vrije trap van op ruim 25 meter in de winkelhaak. Mexico kwam meer opzetten, en Andrea Barzagli bezweek onder de toenemende druk. Hij verspeelde de bal knullig aan Giovani Dos Santos en stopte hem vervolgens foutief in de zestienmeter. Javier Hernandez bleef kalm en verschalkte Gianluigi Buffon.

De tweede helft ging op en neer, maar het was Italië dat een kwartier voor tijd wist te scoren. Mario Balotelli duwde de bal in doel en kreeg vervolgens geel omdat hij zijn truitje had uitgetrokken.

Zaterdag won Brazilië het andere duel in groep A makkelijk met 3-0 van Japan. In groep B nemen Spanje en Uruguay het later op de avond tegen elkaar op.