"Deal is rond": Mertens bij Napoli

Dries Mertens voetbalt volgend jaar voor de Italiaanse subtopper Napoli. Dat schrijft de Italiaanse sportkrant "Corriere Dello Sport". Volgens de krant is de deal rond en is het nu enkel nog wachten op de officiële aankondiging van de club. Napoli zou tien miljoen euro neertellen voor de Rode Duivel die nu bij het Nederlandse PSV Eindhoven speelt. De beide clubs zijn het eens geraakt, nu moet enkel Mertens zelf nog zijn handtekening zetten.

Mertens is de eerste aanwinst van de nieuwe Napolitrainer Rafa Benitez. De voormalige coach van onder andere Liverpool en Chelsea wou Mertens absoluut in zijn kern hebben.

Napoli kende een glorieperiode in de jaren '80 toen Diego Maradona er schitterde en hen twee titels bezorgde. In 2004 was de club failliet en zakten ze naar 3de klasse. Dankzij de flamboyante voorzitter Aurelio De Laurentiis, klom Napoli razendsnel opnieuw naar de Seri A. Vorig seizoen werden ze zelfs tweede na kampioen. Als alles goed gaat, wordt Mertens, na Bertrand Crasson, de tweede Belg die het azuurblauwe shirt zal dragen.