Williams pakt titel op Roland Garros

De Amerikaanse Serena Williams heeft voor de tweede keer in haar carrière het tennistornooi van Roland Garros gewonnen. In de finale versloeg ze titelverdedigster Maria Sharapova, met twee keer 6-4. Williams is intussen 31, ze is meteen de oudste winnares ooit in Parijs.

De Russische Sharapova begint nochtans het beste aan de partij. Nadat ze eerst, met wat moeite, haar eigen opslagspel kan winnen, gaat ze in het tweede spelletje al door de opslag van Serena Williams. Maar de Amerikaanse slaat meteen terug: ook zij pakt het opslagspel van haar tegenstandster. De eerste set gaat gelijk op, tot 4-4. Daarna gaat Williams opnieuw door de opslag van Sharapova en even later is de set binnen.

Het publiek kan genieten van een hoogstaande match, Williams en Sharapova vechten voor elk punt. De Amerikaanse loopt uit tot 4-2. Even komt Sharapova nog dichterbij, maar Williams staat sterk te serveren. Met een zoveelste ace haalt ze ook de tweede set binnen: 6-4

Het is intussen al de zestiende keer dat de jongste van de twee Williams-zussen een grandslamtoernooi wint. De laatste zege in Parijs dateert al van elf jaar geleden.