Mourinho keert terug naar Chelsea

De Portugees José Mourinho keert terug naar Chelsea FC, de Londense voetbalclub. Hij krijgt er een contract van vier jaar. Dat heeft de club bevestigd. Het nieuws over een terugkeer van “the special one” hing al een tijdje in de lucht en werd deze week zeer hardnekkig.

Mourinho kondigde namelijk zelf aan in een Spaanse talkshow dat hij deze week nog een contract zou tekenen. De voorbije drie jaar stond hij aan het roer van Real Madrid, met wie hij vorig seizoen kampioen werd en het jaar daarvoor de beker won. Dit seizoen was het allemaal wat minder en werd duidelijk dat de Portugees na het seizoen zou vertrekken bij Real. Het voedde de speculaties over zijn rentree bij Chelsea alleen maar.

Mourinho stond al eens aan het roer van The Blues in de periode 2004-2007. In zijn eerste jaar won hij meteen de titel. Het was vijftig jaar geleden dat het Chelsea nog eens gelukt was. In totaal kon hij twee keer de titel winnen en twee keer de FA Cup. Daarvoor had hij naam gemaakt bij FC Porto. Met die club won hij in 2003 de Uefa Cup en in 2004 zelfs de Champions League. Het leverde hem een ticket op richting Londen, waar de steenrijke Abramovitsj de club naar nieuwe hoogtes wou brengen. Na drie jaar Engeland trok hij naar Italië, waar hij trainer werd van Inter Milaan. Ook daar brak de Portugees de nodige potten: twee landstitels en de Champions League in 2010.