Schiavone schakelt Flipkens uit

Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van Roland Garros. Ze ging in drie sets onderuit tegen de Italiaanse Francesca Schiavone. De wedstrijd duurde 2 uur en 30 minuten. Dit waren de setstanden: 6-1, 4-6 en 6-3.

Schiavone (bijna 33) won Roland Garros in 2010. Een jaar later speelde ze er de finale. Flipkens startte ondanks haar betere ranking als underdog en in de eerste set kwam ze er ook weinig aan te pas. Dankzij een dubbele break kwam Schiavone 4-0 voor. Flipkens brak in het vijfde game terug (4-1) maar moest daarna opnieuw haar service inleveren.

Bij 5-1 redde ze drie setballen, maar ze moest finaal toch buigen: 6-1 na 36 minuten. De tweede set begon opnieuw met een break voor Schiavone maar dit keer vocht Flipkens wel terug. Ze ging twee keer door de service van haar tegenstander en kwam 4-1 voor. In het zevende spel lukte Schiavone op haar beurt een break maar bij 5-4 en 30/40 werd een dubbele fout haar fataal.

Na de tweede set vroeg Flipkens een medische onderbreking om haar rug te laten behandelen. Eens terug op de court kwam Schiavone in set drie 5-2 voor en maakte ze het uiteindelijk op de opslag van de Kempense af: 6-3.