Standard gaat niet door met Rednic

7-0 winnen van AA Gent en zo Europees voetbal afgedwongen: goed, maar niet voldoende voor het bestuur van Standard blijkbaar. Het contract van de trainer, Mircea Rednic, wordt namelijk niet verlengd. Er is ook al vervanger: Guy Luzon.

Als verklaring voor het ontslag, gaf voorzitter Roland Duchâtelet de transferpolitiek van Rednic op. Duchâtelet wou geen situatie meer meemaken "zoals met de speler Adrian Cristea."

Rednic kwam aan het roer bij de Rouches nadat Ron Jans op de keien werd gezet omwille van de tegenvallende prestaties. De Roemeen was vroeger al speler bij Standard, in de periode 1991-1996 stond hij in de verdediging.

Onder Rednic wisselden de Rouches hele sterke wedstrijden af met mindere matchen. Toch kon Rednic Standard naar play-off 1 loodsen, waar de club uit Luik op een bepaald moment zelfs in de running was voor de titel.

Uiteindelijk moesten ze het stellen met twee barageduels voor Europees voetbal tegen AA Gent, de winnaar van play-off 2. In Gent gingen de Rouches met 1-0 onderuit, maar op Sclessin haalden ze verschroeiend uit: 7-0 werd het. Toch blijkt dat niet genoeg voor een contractverlenging.

Zijn opvolger is dus de Israëlische coach Guy Luzon. Volgens voorzitter Roland Duchâtelet kan Luzon "meer bijbrengen dan Rednic". Luzon was tot voor kort nog de beloften van Israël. Hij krijgt een contract van een jaar.