Standard speelt Europees na 7-0-winst

In de strijd om het laatste ticket voor Europees voetbal heeft Standard een verpletterende 7-0-overwinning behaald tegen AA Gent.

Standard ging al aan het begin van de wedstrijd in de aanval. Nog voor het kwartier stond het al 2-0 na treffers van Batshuayi en Bulot. De thuisploeg ging door op zijn elan en tien minuten voor rust trapte Mpoku een vrije trap binnen. Diezelfde Mpoku zette vier minuten later vanop de stip de 4-0 op het bord, na een fout in de zestien van doelman Boeckx op de doorgebroken Ezekiel.

In de tweede helft controleerden de Rouches de partij. De ingevallen Reza zette na 72 minuten de 5-0 forfaitcijfers op het bord. Mpoku en Reza zorgden respectievelijk voor de 6-0 en 7-0 op het scorebord.

Standard is de vijfde Belgische club die volgend seizoen Europees speelt. Landskampioen Anderlecht komt in actie in de groepsfase van de Champions League, vicekampioen Zulte Waregem start in de derde voorronde van het kampioenenbal, bekerwinnaar Racing Genk speelt de vierde en laatste voorronde van de Europa League, Club Brugge start in de derde EL-voorronde en Standard in de tweede.

Bekijk hier de goals.