"Niets te maken met kopen van clubs"

Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, heeft gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen in de voetbalsoap in Antwerpen. De Wever benadrukte dat hij niks te maken heeft met het kopen van voetbalclubs. Volgens De Wever is er enkel met Patrick Decuyper gesproken over een groot voetbalproject in Antwerpen.
"Dit moest een Antwerps verhaal zijn, met Antwerpse knowhow”, maakte De Wever duidelijk. En hij voegde er nog aan toe: "Er is per definitie nooit sprake geweest van het wegnemen van een club.” Hij bevestigde wel dat er een project was voor een club in Zuid-West-Vlaanderen, maar dat had niets te maken met Antwerpen.
In zijn zoektocht om in Antwerpen weer topvoetbal te lanceren, kwam De Wever in contact met Decuyper. Zij zouden dus enkel en alleen gesproken hebben over een Antwerps project, volgens De Wever is er nooit sprake geweest van overhevelen van clubs of stamnummers.
De reactie van De Wever komt er na de persconferentie deze voormiddag van voetbalclub KV Oostende. Sterke man Yves Lejaeghere deed zijn relaas van de feiten, want er deden geruchten dat KVO mogelijk naar Antwerpen zou verhuizen.
Lejaeghere maakte duidelijk dat hij vorig jaar al contact had met Decuyper, in de zoektocht naar een investeerder. Er kwam ook een voorakkoord: Decuyper zou de aandelen van Lejaeghere overnemen en werd dus de facto eigenaar van KV Oostende.
KVO zou dan een soort sattelietclub in tweede klasse worden van Zulte Waregem, om talent te stallen, aldus Decuyper. De promotie van KVO naar eerste gooide die plannen overhoop, want Decuyper wordt zo eigenaar van twee eersteklassers, wat niet mag.