Gent klopt Standard met 1-0

AA Gent heeft in de heenwedstrijd in de strijd om Europees voetbal met 1-0 gewonnen van Standard. Daarmee beschikken de Buffalo’s over de beste papieren voor het laatste Europees ticket. Zondag volgt de terugwedstrijd in Sclessin.

Het was de afscheidswedstrijd van AA Gent in het Jules Ottenstadion, de club verhuist volgend seizoen naar het nieuwe Arteveldestadion. Toch leek dat de Buffalo’s geen boost te geven, ze begonnen eerder slap aan de wedstrijd. Vooral de snelle aanvallers zoals Mpoku en Batshuayi brachten de verdediging van Gent in de problemen.

Standard dreigde, maar echt doelgevaar leverde dat nauwelijks op. Ono had de beste kans net voor rust, maar doelman Boeckx pakte uit met een schitterende save.

In de tweede helft leek Gent dan toch een versnelling hoger te schakelen. Het eiste de bal op en kon ook een paar keer prikken. Standard kwam nog amper in het spel voor. Uiteindelijk was het kapitein Mboyo die de Buffalo’s verloste: hij scoorde op aangeven van Kagé. In het slot had Buyens nog een prima kans op de gelijmaker, maar opnieuw stond Boeckx pal.