Zulte Waregem blijft in Waregem

Patrick De Cuyper, CEO van Zulte-Waregem, heeft een persconferentie gegeven in Waregem. “Voor de duidelijkheid: we spelen volgend jaar eersteklassevoetbal in het Regenboogstadion”, zei hij daar. En ook: “Er zijn gesprekken geweest met Bart De Wever. We brainstormen. We willen uitzoeken of er in Antwerpen een draagvlak is voor een grote Belgische topclub, waar jongens als Hazard en Malanda verder kunnen groeien.” 

De Cuyper zegde erg verveeld te zitten met het artikel dat gisteren verscheen op de website van Sport/Voetbalmagazine. “Onze supporters worden tegen ons opgezet, ik word plots afgeschilderd als ik-weet-niet-wat.” 

Maar ook: “Het klopt dat er gesprekken waren met de burgemeester van Antwerpen. We hebben een probleem voor Europees voetbal. In Gent en Brugge zijn we op een neen gebotst. Daardoor zijn we in contact gekomen met de stad Antwerpen, de eigenaar van Het Kiel.” In die gesprekken loofde De Wever schijnbaar De Cuyper en Zulte Waregem. “Er werd gezegd dat we héél knap presteerden, en dat het jammer is dat er geen eersteklassevoetbal is in Antwerpen. Daarna zijn we beginnen praten over een project.” Een project over “een nieuwe club”. De Cuyper zei nog dat het héél moeilijk is voor Zulte Waregem om de huidige ploeg bij elkaar te houden.