Dury over plannen verhuis: "kaakslag"

5.000 supporters vierden zondag nog op de Markt van Waregem de tweede plaats van Zulte Waregem, maar als ze hun club volgend jaar aan het werk willen zien, moeten ze misschien wel uitwijken naar Antwerpen. Eigenaar Patrick decuyper onderhandelt met het Antwerpse stadsbestuur over een verhuis. Ook trainer Francky Dury is op de hoogte van de plannen: hij vindt het een kaakslag.

Antwerp United

Door het faillissement van Beerschot is er geen Antwerpse club meer in eerste klasse. Burgemeester De Wever (N-VA) wil dat graag veranderen en wil daarom het stamnummer overnemen van een bestaande ploeg uit de hoogste afdeling. Zo kan het zijn dat Zulte Waregem volgend jaar op het Kiel speelt. Er is volgens Het Nieuwsblad zelfs al een nieuwe naam voor de ploeg: Antwerp United.

"Judas van het jaar"

Burgemeester Vanryckeghem van Waregem reageert kwaad en ontgoocheld: “Decuyper is de judas van het jaar. Dit is sportieve prostitutie.” Ook trainer Francky Dury is op de hoogte van de verhuisplannen. Hij vindt het een kaakslag, zo zegt hij in Het Nieuwsblad: “Ik viel bijna van mijn stoel. (…) Je zit met de traditie van de club, met al die supporters ook. Emotioneel is het bijzonder moeilijk om betrokken te zijn in dit verhaal. Had ik voor onze laatste match geweten over deze plannen, dan had ik nooit op dat podium op de Markt staan springen.”

Decuyper reageert

Patrick Decuyper liet gisteren al weten dat hij niet tevreden is over de houding van de stad Waregem. Die is eigenaar van het Regenboogstadion en zou volgens hem veel verbeteringen beloven, maar weinig of niets uitvoeren. Over een verhuis naar Antwerpen zei hij: “Ik kan onze supporters alvast beloven dat er volgend seizoen in het Regenboogstadion zal gevoetbald worden.” Of dat ook door de eerste ploeg en in eerste klasse is, valt nog af te wachten.