Beerschot AC failliet verklaard

Het doek over Beerschot AC is definitief gevallen. De Rechtbank van Koophandel in Antwerpen heeft de club failliet verklaard. Het Openbaar Ministerie had dat gevorderd, de advocaten van de club zagen geen reden om dat nog te betwisten. Toch hadden ze op een vereffening gehoopt in plaats van het faillissement.

De zwanenzang van Beerschot dit seizoen was een combinatie van sportieve ellende en financiële problemen. Berichten over spelerslonen die niet betaald werden doken geregeld op. Tot overmaat van ramp degradeerde de ploeg uit eerste klasse. De hoge schuldenlast was de druppel: Beerschot kreeg geen licentie voor eerste klasse.

Vorige week ging de club in vereffening. De schuldeisers – een Duitse investeringsgroep en een groep rond oud-voorzitter Paul Nagels – eisten ondertussen het faillissement. Daar is de Rechtbank van Koophandel op ingegaan.

Het faillissement betekent ook meteen het einde van het stamnummer van Germinal Ekeren, de voorloper van Beerschot AC. Hoe het nu verder moet met Beerschot is niet duidelijk. Als de club toch nog aan voetbal denkt, dan moet dat met een nieuw stamnummer en in vierde provinciale.